Arama
Arama Sonuçları
7 adet tarihi sikke ele geçirildi
Ordu’da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda tarihi eser olduğu değerlendirilen 7 adet sikke ele geçirildi.
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Kale ve hamamda yok olma tehlikesi...
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Roma döneminden kaldığı düşünülen Kızlar Kalesi ve Kızlar Hamamı, defineciler tarafından talan edildi. Yok olmanın eşiğine gelen kale ve hamamın koruma altına alınması isteniyor.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
İnebolu Çevre Platformu taş ocağına karşı toplandı
İnebolu Çevre Platformu, İl Özel İdare’nin İnebolu Çiçekyazı ve Küre’nin Ersizler köyleri arasındaki kayalık tepede açmayı planladığı kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için bir araya geldi.
Tarih yağmacılarına jandarma darbesi
Çorum’dan Kastamonu’ya piyasaya sürmek amacıyla tarihi eser getiren iki kişi, jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.
Hasan Paşa’nın ikinci kitabı çıkıyor
“1800’LERDE KIRIM, GİNOLU VE ÇATALZEYTİN”…
Meset, TRADEF2023’ün ana sponsoru oldu
Meset Yapı ve Meset Mimarlık 31 Ağustos -3 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan TRADEF2023’e ana sponsor oldu.
Taşköprü’de tarihi eser operasyonu
Elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri ararken yakalandı
Narkotik uygulamasında tarihi eser yakalandı
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, aranan şahıs ve narkotik uygulaması yapıldı.
Doğal gaz kazılarında tarihi yapılara rastlandı
Kazılar esnasında rastlanan tarihi yapının geçmişte kenti besleyen su kanalının parçaları olduğu değerlendiriliyor.
Arap turistler geliyor
KUVEYTLİ TURİZMCİLER, KASTAMONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Kastamonu’da astronomi eğitimi
Ay ışığında su dolu havuzda gök cisimleri düşürülerek astronomi ve matematik eğitiminin verildiği İsmail Bey Külliyesi, 15. yüzyıl kompleksi olup M.451 yılında Candaroğlu Hükümdarı İsmail Bey tarafından; cami, türbe, han, medrese, imaret ile külliye olarak inşa edildi. Külliye günümüzde el sanatları çarşısı olarak kullanılıyor.
Definecilere baskın!
İzinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 3 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Doğalgaz kazısında tarihi eserler çıktı
Doğalgaz hattı çalışmaları sırasında yapılan kazılarda tarihi parçalara rastlandı.
İnebolu'da ‘toplu mezar’ bulundu
"İnebolu, Bozkurt ve Abana İlçeleri Yüzey Araştırması Projesi" hakkında bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu, "Kastamonu'nun yüzey araştırması çalışmaları çerçevesinde öncelikli olarak inebolu, Bozkurt ve Abana'yı seçtik. Bu bölgeyi seçmemizin sebebi hem Sinop'a yakın olması hem de liman varlığının olması, antik dönemlerde o bölgelerin aktif olması sebebiyle bu bölgeyi seçtik. Dikili mevkiinde adlandırılan bir yer ve yedi tane farklı odalardan oluşan bir mezar kompleksiyle karşılaştık. Kaçak kazı nedeniyle üstündeki toprak tamamıyla kaldırılıyor. Mezarlar tamamen açılmış, iskeletler saçılmış bir vaziyette tespit ettik. Bu bölgenin kültür varlığı kimliği saklı durduğundan dolayı tescilini önerdik. Şu anda burasının tescilli yapıldı. Kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu kazılar ve etrafındaki yoğun duvar örtüsü ile bu bölge tamamen turizme açılabilecek bir potansiyele sahip olacak” dedi.
Geçmişe Yolculuk Yapmak İsteyenlerin Favorisi: Hamamönü’ne Nasıl Gidilir?
Geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin favorisi: Hamamönü’ne nasıl gidilir, bölgede mutlaka görmeniz gereken en güzel yerleri sizler için derledik. Kendinizi bambaşka bir zaman dilimi içinde hissedeceğiniz Hamamönü, farklı bir tatil rotası olarak tercih edebileceğiniz seçeneklerden biridir. Günübirlik veya hafta sonu gezi planınızda sizler de mutlaka Hamamönü’nü listenize eklemelisiniz. Ankara’nın tarihini sonuna kadar hissedeceğiniz Hamamönü bölgesinde gezip görmeniz gereken pek çok yer ve tarihi eser yer alıyor. Sizler de geçmişe yolculuk yapmak ve nadide eserleri yakından görmek istiyorsanız, hemen Hamamönü gezi rehberimizi inceleyebilirsiniz.
Kaçak kazıya suçüstü
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Cide ilçesinde düzenlenen operasyonla kaçak kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Definecilere Jandarma baskını
Taşköprü ilçesinde izinsiz kazı yaparken, Jandarma ekipleri tarafından suç üstü yakalanan 2 şahıs adli makamlara sevk edildi.
Devrekani’de definecilere suçüstü
Devrekani ilçesinde define bulmak için kaçak kazı yapan beş kişi suçüstü yakalandı.
İzinsiz kazıya suçüstü
İzinsiz kaçak kazı yaptıkları sırada jandarma ekiplerince suçüstü yaralanan iki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Tarihi eser ele geçirildi
Taşköprü’de emniyet güçleri yaptıkları operasyon sonucunda tarihi eser ele geçirdi. Operasyon neticesinde 5 kişi gözaltına alındı.
Evinden uyuşturucu madde ve tarihi eser çıktı
Jandarma ekipleri tarafından Taşköprü ilçesinde yapılan operasyon sonucu bir şahsın evinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda evinden metamfetamin maddesi ve 7 adet tarihi eser çıkan şahıs gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edildi.
Arkeolojik sit alanında kazı yaparken yakalandılar
Taşköprü ilçesinde arkeolojik sit alanında izinsiz kazı yapan 2 kişi, jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
"Önümüzde çok hareketli bir süreç var"
AK Parti il yönetimi, 10 Ocak Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, burada yaptığı konuşmada gazetecilerin, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayarak; "Diğer illeri zaman zaman gözlemliyoruz. İlimizde daha iyi, daha güzel, daha nitelikli ve daha kaliteli bir gazetecilik anlayışı olduğunu görüyoruz. Tarafgirlik gütmeden, doğruyu ve net haberi verdiğiniz için teşekkür ediyoruz " ifadelerine yer verdi.
Jandarma ve polisten kaçak kazı operasyonu
Karabük’ün Yenice ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda kazı yapan 2 kişi suçüstü, olayla bağlantılı olan 7 kişi de polis ekipleri tarafından yakalandı. 9 kişinin gözaltına aldığı olay sonrası ekiplerinin yaptıkları aramalarda ise hac işareti bulunan sikke ve 2 adet vazoya ise el konuldu.
KOM'dan 17 adrese operasyon
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde “Silindir Operasyonu” kapsamında Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince, Kastamonu merkezde silah ve mühimmat kaçakçılığı faaliyetleriyle mücadele kapsamında toplam 17 adreste, 14 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 11 şahsa adli işlem yapıldı. Ayrıca 3 şahsa da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından işlem uygulandı.